Sunday, September 16, 2012

6# I'll still want more

My dreams are steps from suicidal
But what's the point on aiming low?

K obrázku: Time for some sneaky peaking! čili náhled to mého 'skicáře', Frankie a Jacoby a.k.a.Makrónek a Jahodová Poleva. (citujíc Franks, 'neb mé charaktery maj snad chorobnější myšlení, než já. Nebo jsem jen hladová. Vážně, chci něco sladkého, right now.).
Vesměs se vyhýbám většinou všemu, začínají na 'l', končící na 'e' a mající uprostřed 'ov' na míli a půl, jenže v Deepside se mi všechny postavy tak dopletli a, ksakru, kdo tam pustil Venuši?! Normálně je musím oddělovat sečnou zbraní střední velikosti. Né že by mi vadilo na podobné téma psát/kreslit, ale zase jiné téma je psát a kreslit hlavně o něm.
Když jsem u psaní, přemýšlela jsem, že bych vám sem něco mohla cpát, ale už i tak mě máte za dost pomatenou, ještě to stupňovat...
Ale chci napsat statický popis. Ten bude snad vhodný široké veřejnosti.
Whatever.


Jen vám se zdá, nebo někdo vážně že uťal čas? Dva týdny dozadu jsem se šla připéct k cestě a musela jsem se seškrabávat z asfaltu, brrr, a pak proč mám tak polámané nehty, teď zas skáču z jedné nohy na druhou, jen abych pro změnu k něčemu nepřimrzla.
Začala škola, co?
No, začala. Ona někdy skončila? Nemám ten pocit. Už za ty dva týdny jsem se tolik sžila s tím vším, jakoby předtím mezi tím nic nebylo. Nebo jakoby ty dva měsíce byly jen nějakým potlačeným zívnutím.
Blbost. Rok dozadu jsem byla někdo jiný. Za poslední půlrok jsem si stihla nádherně přeškrtat život. Změnili se dvě snad nejdůležitější věci v mém životě - on (yupee) a můj styl kresby. A plno dalších maličkostí. A za každou z nich jsem upřimně ráda. 
Hohh, who cares, že? Hodiny těžké fylosofie a sebe-psychoanalýzy můžu držet zas jinde a jindy. 

Als byla v Belvedere! Jajj! Na Klimtovi! Jajj 2x!
Abych to ujasnila, Klimt je pro mě the bestestesteste ever and forever. Protože on je tak owrjaDrrr, každý jeho obraz je prostě sapdkpk!!psss, nemluvě o tom, že RaawKkkk a JAifkedma. (78. důvod, proč Alia nikdy nebude dobrým kritikem: vyšlo najevo, že nejlépe je schopná ukázat své emoce skrze divoké mlácení do klávesnice, podbarvené až barbarskými skřeky. Vyznám kombinace znaků zatím nebyl dešifrován a snad ani nebude. Amen.)
Takže jsem si hezky cupitala od obrazu k obrazu, tisknouc si složku s poznámkami k hrudi a táhnouc za sebou cestičku ze slin. Jestli jsem pochopila dobře, mám tam jako student vstup zdarma (?). Pokud ne tak si ho zařídím. A když tam už budu, mohla bych se optat, jestli se tam můžu nastěhovat i se svým spacákem. + se musím nějak zbavit těch otravným návštěvníkům KVŮLI KTERÝM JSEM NA JUDITHU MUSELA ČEKAT TAK DLOUHO grrrr.

Jinak, nejnověji je ze mě dobrodinec. Toto. V pátek jsme se třídou sbírat peníze pro dětskou nemocnici. (: Jen mi je dost líto, že v ten den jsem si šla pomalu vyplivnout plíce, jak nanic mi bylo, takže jsem moc nepomohla. Nicméně, byla jsem dost příjemně překvapena, stalo se, že nám v pohodě dali 20 éček, takže jsme jistě těch 100 a i víc jen mi tři seškrábali.
Kdyby to kohokoliv zajímalo, víc o samotné organizaci tu.

Thar se minule ptala, jestli bych dokázala psát o počasí. Takže prosím, tu to máte, poslední týden:

Pondělí: Snad neočekáváte, že si na to vzpomínám. Ono vůbec bylo nějaké pondělí?
Úterý: To bylo teplo, to vím, měla jsem na sobě Joy Division triko, které jakoby ani nebylo. Bála jsem se, že mi vzplane ta dřevěná stolička a spolu s ní i naše nově renovovaná škola. Měla jsem smůlu, nic se nestalo.
Středa: Už bylo chladněji, jasně si vzpomínám, že jsem se mazlila s mou palestýnou pod lavicí a násilím mě museli vytahovat z budovy školy. V životě bych neřekla, že něco takové řeknu, ale je to tak: jsem tam ráda. 
Čtvrtek: Vážně jsem uvažovala o tom, že bych si vynahradila ten úterkový oheň sama, s pomocí zápalky, jenže jsem žádné neměla. Poznámka pro příště: optat se naší ukouřené hordy na zapalovač. Čistě z humanitárních důvodů.
Pátek: Měla jsem pocit, že v parku zamrznu, nebo aspoň ke mně přimrzne nějaký to telefonní číslo z dřevěného domečku. A dokonce to ten jistý Sebbie ani nezdvihl. What a shame! K čemu to tam tak píše?
Sobota: Ooo to jsem byla doma a tu bylo fajn teplo.
Neděle: Nomn, v mém šálku čaje bylo ale že parno.

Dočetli jste to až sem? Vážně? VÁŽNĚ? Okey. Za odměnu se můžete kouknout na naprosto úžasný klip od Coldrain - Six Feet Under. A Ali si půjde pro pu-pu-puding.^^

26 comments:

  1. Ans říkala, že Frankie je kusanec *-* A s Jacobyyyyym <3
    Juj! Sečná zbraň střední velikosti! Kosa?^^
    Ans zase musí někdo seškrabávat ze skla. Ne, vážně, já se po něm plazím jak břečťan, protože CHLADÍ. Většinou.
    Otravní návštěvníci. Sliny. Už jsem ti říkala, že miluju tvoje články? :D Miluju tvoje články & tvůj humor!
    Ne, pondělí nebylo & pátek taky ne, protože to se Annis zrovna nudila doma, VÍŠ :P Ale sobota byla bombová (do u remember 'víš, koho bychom tu mohly potkat...?' :D)
    Báj thá véj, už jsem ti poosmnáctý řekla, jak miluju tvoje články? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhe :DD A hlavně mě je strašně baví kreslit.^^
      Nahh, kosa je už velká. Spíš labrys. Ale taky mám ráda motýlí meče, jenže ty jsou už menší.
      Já sedím u dveří, takže oknu můžu možná tak zamávat kapesníčkem. :D
      Děkujuu^^
      A potkali! Jaká už větštkyně seš. :'D
      Ne. Pokud počítám dobře, tak jsi to řekla jen sedmnáctkrát. Ale stejně, děkuju. :'D

      Delete
    2. K oknu & kapesníku ----> Posmrkaným? :DD

      You're welcome & vážně?! Musím napravit, takže, milujutvůjhumor&tvoječlánky&TeeFrankieSikkyhoJacobyho&vykecávánísestebou&možnáitebe! :D A ano, věštkyně... znám všechny špatné zprávy o sekundu dřív, než ostatní, mwehehee! :P

      Delete
    3. A víš, že ani ne?
      Hohho. Teda. Děkuju.
      Náhodou, to už jak praktické může být. :D

      Delete
  2. Přebytečné lístky nemá, ale kupovala je minulý týden, tak jestli chceš, zkus si pro ně taky skočit, třeba ještě budou :)

    ReplyDelete
  3. Počasie. You really did it. Sweet sausage, that's awesome :D A moje podozrenie sa potvrdilo, je to vtipné, je to dobré, a je to dokonca aj ehm, ...dokumentárne ! :'D
    Obrázok je moc moc pekný, len ma trošku irituje, že nevidím celú Jacobyho tvár.
    Six feet under! Bože ten klip je úžasný! Aj celý song! Yayyyyz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pochybovala si o tom? :DD Nezapomínej, že jsem schopná snad všeho. :'D Ale jsem teda happy, že jsem tě nezklamala :D
      Je to jen výstřižek, na samotném obrázku jde vidět z obou o dost víc. (:
      Yepp, je a to naprosto!:'3

      Delete
    2. No, minimálne som nečakala celý odstavec XD
      Budeme v najbližšej dobe poctení celým obrázkom? Alebo sme už boli?! *nikde nenašla odkaz na full verziu* ~

      Delete
  4. Ahoj Ali,
    I'll still want more, there's no escape, no escape from what I want... text písně se mi hodně líbí. ;)
    Vyzvihnu mnohé. Tvou kresbu jako vždy. Je v ní hodně citu. To jsi TY! Pak samozřejmě úryvek z písně. Výborný výběr. A výborně volíš slova. Skvěle zpracované téma.
    Určitě jsi pomohla! Můžeš být na sebe pyšná!
    A počasí, to mě tedy dostalo. Umíš, Ali!
    Nejraději mám déšť, hlavně ten listopadový... jaké překvapení od Gunnerky, že? x))
    Prý:"Vynahradit si úterkový oheň..." To je vážně originální a moc se mi to líbí.
    Takže: obrázek mě dostal a článek je skvělý!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nejen tobě, dost se v něm vidím. (:
      Znovu mohu jen děkovat - už jsem ti říkala, jak mě vždy tvé komentáře potěší?
      Hlavně pomohli ti, co peněžně přispěli.
      No, nezdám se, že? :D
      A mohu jen souhlasit... už jen protože jsem taky 'Novembrová' a k November's rain mám dost osobní vztah. (:
      Taky si říkám, jen nevím, co by na to ředitelka. :'( :DD
      Znovu děkuju.^^

      Delete
  5. V tomhle případě vidím jediné řešení: dát mu láhev a jen ať chcípne!

    ReplyDelete
  6. ty si úžasná ! ty a tvoje maľby !!

    ReplyDelete
  7. Jsem z blogu fishville.blog.cz (kterej je zrušenej) . . no, jen chci říct, že mám místo něj tento :)
    BTW: tvoje malby jsou tak užasný. ))

    ReplyDelete
  8. život je nefér, nebaví mě...
    Typuji že na uměleckou se zaměřením na výtvarnictví?:) už chvíli sleduji tvoje výtvory a vážně smekám, moc neznám takovýto styl malování a asi je to chyba, protože vidno o hodně přicházím, třeba tento obrázek v článku,) hm, líbí se mi. přesně si dokážu představit, jak se tak holka cítí a to snad i jde:)
    Víš co, mně už je můj život ukradený, myslela jsem si, že život je ta jediná věc, která je fakt moje! Ale asi není, nemůžu rozhodovat o své budoucnosti a to mě strašně ničí, cítím se tak svázaná na všechny ty nesmysly ze života jiných, chci být volná a sama sebou, chci mít svou volbu, mám jednu, vím, že toto není téma, o kterém se mluví nebo o kterém lidé rádi slýchají, ale stále se cítím aspoň částečný hráč svého života, protože podřezat žíly si můžu vždy, že ano?...
    To jediné mě drží nad vodou, ten pocit, že můžu vážně všechno skončit, když budu chtít, ale ještě jsem to neudělala, nevím proč, možná je tu ještě něco, co musím vyřešit a pak adios.
    O tom bude ta povídka Rock and Safe; o mně. O mých pocitech z tohoto světa a možnosti mé volby, která se nedostavila... Potřebuji psát to, co cítím a nějakým způsobem se z toho dostat, přála bych si víc než cokoliv, aby mi byl na blízku někdo jako Igor a snažil se mě povzbuzovat a nutil mě žít po jeho boku a přímo by mě vydíral vlastní smrtí, kdybych já se pro tu svou rozhodla...jenže nikdo takový tu není.
    hm.
    Jo a té slovenštině vím. Tu Moji sbírku jsem psala někdy v červnu a je vlastně kompletně přednastavená a já se k ní už nevracím, prostě mi samy naskakují díly na blogu, takže ty chyby už nekontroluji a uznávám, slovenština mi moc nejde, ale teď se v tom snažím zlepšit. ano, už vím, že oni nepíší "já", ale "ja":D ale to jsem se dozvěděla asi před měsícem a už se k té povídce nevracela, nemám na to náladu všechno po sobě číst a opravovat to, já to vlastně nikdy nedělám, je to pro mě jako ztráta času a navíc si všechny ty pocity a děj musím znovu uvědomit a to v některých případech fakt nechci. hah.
    nicméně díky za tvé komentáře:) těší mě to, po dlouhé době člověk, který se umí vyjádřit a skvěle si s ním rozumím i na jiné téma než je blog,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju teda, vážně jsi mě potěšila. (:

      Delete
  9. Obrázok geniálny ako vždy & nový jazyk na opis awesome vecí tiež skvelý.:DD
    Tú zabehnutosť ti závidím, ja som teda v procese zvykania si na, hmm, všetko.:D A strašne sa mi chce spať, takže sorry za sh*tty komentár, ale článok som čítala & páčil sa mi.
    A ver mi, kým si nebola u nás v škole, nevieš čo je zzzzzima.n_n

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju & mohla by v nich cvakat celé články, že?:'D
      To se vsákne, věř mi. Nebo tam dojde Al a zabere ti ten gauč, jak slibovala. :'D a shitty není, teda, co já někdy produkuju.. khhm. :'D
      Uhh, chudáku, v minulé škole jsme vždy všichni mrzli :D

      Delete
  10. Máš tričko Joy Division. >.<

    Skončilas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah. U jelly?

      (Jinak, super, že sis toho všimla, ani jsem si neuvědomila, že jsem je napsala s 'of', kchm, idiot jsem. :'D)

      Delete
  11. Keby sa to hovorilo iba doma (to by mi bohate stačilo)ale nie just to začali hovoriť všetci a išlo to...všetkých sa snažím mať na háku, ale ide to keď ich stretávam deň čo deň, a deň čo deň mi to pripomínajú?...

    ReplyDelete
  12. Tak to děkuju:D za barvu asi vděčím rodičům:D:D

    ReplyDelete