Friday, August 31, 2012

The wolf has run away

Já vím, že to ani vtipné není, takže tentokrát naposled
o Bacon Hills. A už jsem zticha! :'D

Pro změnu jsem pouze autorem obrázku vlka, zbytek je, logicky, ze samotného seriálu.

Kdyby se kdokoliv ptal - ano, připravovala jsem na tohle dlouho. Netuším, jak to dopadne. Ale bude to jedno velké dobrodružství, to je jasné už teď. Já a recenze, že. *náhodný záchvat kašle*
So, here it goes:

Teen Wolf


Zkoušeli jste jet po silnici trochu severněji od Meyerovic Forksu? Nebo si dát tu zkratku lesem v Mercy Falls?
Jeff Davis a několik jeho kamerádů z MTV to riskli a vydali se na nebezpečnou výpravu do vlkova hrtanu, z které se vrátili po dlouho se táhnoucích měsících  s velice zajímavý výsledky - za sedmero horami a sedmero řekami se totiž nachází ospalé - ne dlouho - a deštivé Beacon Hills (ne, seriózně, jsme v Americe nebo Anglii?), americké město s velkým gymnáziem, rozlehlými lesy a zmutovanými náctiletými. Nic nového pod sluncem, co?

Prostě, typická USA it is.




Náš hlavní protagonista, Scott (Tyler Posey), známější i pod jménem místní Looser, tu žije už snad svůj patnáctý - šestnáctý? rok a můžeme říct, že si nemá na co stěžovat. Ve svém volném čase se baví hraním v Baecon Hills překvapivě populárního lakrosu (vážně, ono to JE někde populární?), kašláním na své známky a běháním polonahý před kamerou. A aby to bylo úplné teda, neřekne ne ani přátelskému pozvání na procházku v lese, spojenou s hledáním druhé poloviny těla mrtvé dívky. Kde se asi ještě toulá potenciální vrah. A kde, bohudík, už roky nebyli žádní vlci. A ani nic podobného. Vůbec. Nahh.
Jinak je to vážně, že zlatá osobnost.
A jak jistě všichni víme, v USA je teď velice kůl nechat si přimíchat do krve něco divočejšího. Ať už jde o upíří kousnutí, nebo škrábanec od vlkodlaka, úspěch je zaručený. Kde jsou ty zlaté časy, kdy se ještě děcka navzájem polívala prasečí krví na maturitním plese… ach jajj. (Any King fan? No? Really? Ok.)
Nicméně. Tady Scott o ničem podobném nesní, jenže si nevzpomínám, že by se kdokoliv ptal na jeho názor. Takže na svůj svátek, při takové romantické procházky v lese, dostane jedno malé, chlupaté zvířátko, co trochu, ale to dost, blbne při úplňku.

Asi je všem jasné, o co jde, ale pokud ne, tak hádejte: Ze Scotta je
a) vlkodlak, b) vlkodlak, c) vlkodlak.

A život jde dál. Scott je teda tímto povýšen z loosera na spolu kapitána lakrosového týmu (to je prý lepší. nevím nevím teda.), však víte, ono se při sportu dost hodí, když máte ty übercool vlčí schopnosti. K tomu se na scéně objevuje i jeho nová super mega ahw so sexy spolužačka, běžící i jako Mary Sue obecná, vlastním jménem Allison (Crystal Reed) a stíhá se do něj zakoukat. Všechno vypadá tak ideálně, až je tomu těžké uvěřit.
Tak těžké uvěřit, že to ani reální není. Jaaak nečekané. O Allison vyjde najevo, že patří do rodu vlkodlakobijců, sama ráda okousává luk - vesměs se nám luky teď nějak rozmáchli ehhe -, v Beacon Hills najednou náhle upadne počet obyvatelů a Scott bude nucen popadnout své triko a jít zachránit svět, resp. Baconové Hory. A možná před sebou samotným.
Tolik k samotnému příběhu, snad nakousnutí hlavní dějové linie, žádné vážné spoilery.
So.
Musím se opakovat, ale nic nového pod sluncem, že? Tak proč se na to dívat?
Protože Stiles, protože Peter, protože dat humor, protože po těch teplech, co poznásilňovali mou šedou kůru asi nevidím a nevnímam, ale ono to je dobré. Vážně. Baví mě to. A to dost.

No, srsly. Vesměs ti herci nejsou jen hezké tvářičky, ale umí i hrát. Co víc. Samotné charaktery jsou tak šikovně skopané, že bych až řekla, že táhnou seriál, hlavně zezačátku. A ano, teď mluvím o Stilesovi (Dylan O'Brian), Scottovu partneru do bromance. Kvůli němu jsem si pustila druhý díl, pak se mi nějak do cesty připletl i zbytek a už to jelo.
Mimochodem, Stiles. Zezačátku jsem netušila, co tam dělá, jestli se neztratil, nebo nespletl seriál, nevím. Nejenže je zlatíčko a fjRRrrjsojfasd a podobně, ale vážně jsem si na něj při sledování brousila vidličku a škaredě se šklebila. Normálně bych si zapisovala ty jeho hlášky. Nemluvě o tom, že se ksichtí, jak málokdo. Jde ho nemít rádo?
Naprostým pokrokem je i to, že bývá oblečený. Seriózně. To JE pokrok pro Teen Wolf.
Možná je Scottův Robin, ale jak řekla Erica, he would make a good batman.
Ale abych nebyla škaredá ke zbytku, ani oni nejsou žádné béčka.
Z vlkodlaků má u mně hlavně červený bod Derek (Tyler Hoechlin). Zezačátku jsem si vždy poskočila, když promluvil a hele, jak ukecaným se pak stal. Ale ten jeho úsměv je creepy. Vesměs má velká část castu jakýsi vrozený rape face, který vytahuje v nejočekávanějších momentech.
Dál mám ráda i Lydi&Jacksona, ale však uvidíte je sami, když budete chtít. (:




Fanservice. Ano, takové malé báj de véj, ale nevyhnete se tomu. Víte, Teen Wolf je full of love. Máme tam Lydii a Jacksona, Scotta a Allison a... Dereka a Stilse. A ano, mluvím o tomto.
Jeff Davis se nechal slyšet, že jejich scény nejsou tak dvojvýznamné 'on purpose' a celkově se o celém tom šílenství kolem Sterek dozvěděl až potom. A taky jemně naznačil, že uvidíme, jaký vliv tato informace bude mít na scénař. Nemluvě o tom, že např. ona historická scénka, kde Stiles padne na Dereka, paralyzován, měla orig. dopadnou naprosto jinak - prý měl Stiles přijít na to, že může hýbat jazykem a pomocí něho se ''pokusit'' zlézt z Dereka. Hahha.Wait. The Fuck?
Jeff Davis se vážně nezdá.
A to ani nevzpomínám ten malý slib, co dal Dylan a Tyler ohledně Teen Choide Award - přesněji toto - který vyhráli.
Co tím chci říct je, že pokud tohle nebyl fanservice, tak co sakra dostaneme po tomhle? Třetí série bude rozhodně silný kopanec, jen jestli dobře mířený.

Takže, v konečném výsledku bych dala Teen Wolf 7 hladových vlků z 10. A sedmička je mé oblíbené číslo. Ha.

Teda. That's all folks. Rozepsala jsem se mnohem víc, než jsem plánovala. Znovu gratuluju k přečtení.:'D
Pokud máte čas&náladu, Teen Wolf vážně mohu jen doporučovat.
Malé ps: Tohle není full článek, mazala jsem z něj.*kašle*
Zbývá jediná otázka - co ksakru jsou TYTO retro zrůdy?! 


17 comments:

  1. Přeji pěkné ráno :)!
    oh, otevřu tvé stránky a dostanu se mezi vlkodlaky. x) Co mám jako známá upírka dělat? Abys rozuměla, měla jsem "starý blog", kde jsem byla známá jako "upírka Ondi", měla jsem tam i povídku na upírské téma. No nic, zpět.
    Samozřejmě "Teen Wolf" neznám (ano, i tací ještě existují), ale tvůj článek se moc, moc hezky čte. Zaujal mě hned prvními větami, které byly ozdobeny "tvým rukopisem". Ano. Krásně dokážeš přidat i vtip, odlehčit situaci a to se mi moc líbí. A jak je tam tvá otázka, tak že by byla správná odpověď za D - vlkodlak? x))) A výraz - "brousit si vidličku" - já se usmívám, to jsem ještě neslyšela. "Báj de véj" - to se mi taky strašně líbí, ty herce jsem si musela vyhledat, ale to nevadí, jsem prostě z pravěku. Nejlepší bylo, co dělá Scott ve volném čase? Kašle na známky... x))) No bezva!
    No, raději končím a ano, nalomila jsi mě!
    Skvělý článek!
    PS: Obrázek je jako vždy velice vydařený, hned má člověk lepší představu.
    Píšeš i maluješ/kreslíš výborně, máš nadání!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tobě taky - ikdyž, teď už aktuálněji večer. (:
      Popravdě je mám taky mnohem raději, nemluvě o tom, že předtím jsem ráda pila všem naokolo krev, jenže jsem už z toho vyrostla a teď žiju poklidný život mír milujícího občana. (Ano, jistě, a co ne. :'D)
      Věř mi, kdybych tehdá náhodou nezakopla na jednu recenzi, tak bych na tom byla podobně. A herce jsem taky až doteď neznala, nemluvě o tom, že i u recenze jsem si je musela dohledat - nedokážu si zapamatovat přijmění Tylera Poseyho. :'D Jinak, odpověď je správně, ikdyž k pravdě mají blízko i a) a b). (:
      Je dost pravděpodobné, že jsem jediná, co s brousí vidličky, hlavně na nevinné herce. :'D
      A Scott&známky jsou vážně vražedné duo, už od první série se řeší, že by se měl učit, jen se vždycky najde něco důležitější.
      A děkuju za pochvalu, jak článku, tak obrázku. ^^

      Delete
  2. Tvoj humor, poznámky, štýl - ja som ti hovorila, že to bude stáť za prečítanie.(: (Alebo minimálne niečo podobné som určite hovorila. O_x) A do toho moji obľúbení hladní vlci.^^
    Každopádne, seriál stále nevyzerá ako niečo, čo by som si chcela pozrieť, sorry. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jsem teda ráda, že jsem nakonec nezklamala. :'D A ano, Alia a její hladní vlci, ehhm. :'D
      Minule jsem právě přemýšlela nad tím, že to asi fakt není nic pro tebe.. :'D

      Delete
  3. Tak to ti závidím, protože situace je strašná.

    ReplyDelete
  4. Ja to vôbec, ale vôbec nepoznám :D A nemám rada vlkodlakov... upíri sú moja slabá stránka . ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Donedávna jsem na tom byla stejně. :'D A taky mám raději upíry, ale tak, trochu změny nezaškodí.^^

      Delete
  5. Abych se přiznala, tak článek jsem spíš jen tak proletěla, protože takové seriály jdou mimo mě. Ale napsala jsi to tím svým skvělým stylem, úža!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Úpřimně, není to ani můj šálek čaje, ale výjimka potvrzuje pravidlo, že. :'D Nemluvě o tom, že byla děsná okurková sezona a neměla jsem nic lepšího na práci.

      Delete
  6. o tom seriálu jsem slyšela :D ale už jich mám dost a nestíhám koukat..:D ale vážně bych na to chtěla mít čas!))

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, já jsem stihla sníst obě série za dva a půl dne, takže toho zas tolik není. :D

      Delete
  7. No ani ja som nevedela o ich talente, ale čuduj sa sa svetu, čo pomocou fotografíí nezistíme :D

    ReplyDelete
  8. Lepší recenzi jsem v životě nečetla! Ač seriál nevypadá jako něco, do čeho bych se plánovala zamilovat, díky tvojí recenzi to určitě (aspoň) zkusím. Tlemila jsem se od začátku do konce čtení! :D
    (I want mooooore^^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ale, stop it, u! :'D Zas tak dobré to není. Nevím, mohlo by se to líbit.. za pokus to stojí. (:

      Delete
  9. PREČO SOM NEZISTILA ŽE ZASE BLOGUJEŠ?! a to si mi písala komentár! God, I'm so stupid T____T
    Každopádne dobrá recenzia. Dosť dobrá.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak to netuším :D Ale ať ti je prominuto.
      Thanks (:

      Delete