Saturday, March 16, 2013

Internet killed television

Chmm~chmm.
Poslední dny prakticky trávím sezením na zemi, olizování čokoládové polevy z koblih a neverending znásilňování play buttonu na youtube a nekonečným whaismylife-ováním, tak mě napadlo, že bych se s Vámi třeba mohla podělit.

Mottem dnešního článku je >>Let's procrastinate together!<< :3

Hodlám vám teda představit mé oblíbené youtubery. Vesměs si myslím, že youtube má hrozně zajímavou komunitu, so, třeba na to někoho nového namotám. A pak, je zajímavé, jak yt svým způsobem vyžralo kus televize, aspoň v mém případě dost velký. (Málokdy zapnu televizi sama od sebe.)

Jména jsou rovno linky na jejich channely a  v textu je jich pár na několik konkrétních videí, takže kdyby vás někdo zaujal, zkoušejte tam.(Všechno tučným v textu → link.)

Pokud nemáte nervy na samotný článek, aspoň se podívejte na otázky na konci.




Dan Howell (Danisnotonfire) a Phil Lester (AmazingPhil)

(Oba mají zvlášť účty, ale uvedla jsem je spolu, už jen protože mají strašně moc společných projektů a vesměs, kde je Dan je Phil a kde je Phil je Dan.)
Chvilku jsem normálně přemýšlela, kterého z britských youtuberů vám sem nastrkat jako prvního.
Stupid Ali, stupid. Mám tu právě puštěnou jejich live show (protože tak úžasné neděle mám) na BBC Radio 1 a  ještě přemýšlím, hhmm, Charlie nebo Dan nebo...ohh wait. Nevermind.
Takže. Pokud máte rádi britský akcent, rozdílné ponožky, lvi, llamy a vzorované boxery (Na ty si zvyknete hlavně u Dana.), tak jste tu správně. Ne vážně pustite si je. Mám pocit, že je sleduju jen já a skupinka upištěných třináctek z tumblru. (No offense, vážně mají dost otravné fanoušky.)
Jestli patříte mezi ty, kterým přijde realita hrozně nepraktická a jsou v každodenním životě tak trochu nepoužitelní a vesměs proč mi berete notebook, bééé (Ehh, k, začínám chápat to vysoké číslo třináctek z tumblru.) tak prosím, našla jsem vám zábavu na dalších pár dnů.
And I may or may not have a little crush on Dan. A vůbec to nemá nic společného s tímto videem. (Kdokoliv kdo si začne lepit bacon na tvář se automaticky počítá jako má osudová láska.)
Jinak, oba sledují hlavně holky a mají někdy až otřesně otravné fanoušky (chudáky je ushipují k smrti) - a dost lití už je jen kvůli tomu odsuzuje. Oba většinou kombinují vlog s krátkými sketchy a úpřimně si myslím, že pobaví každého, ale hlavně asi vážně potěší dušičky poblázněné hormony. A i pokud ne, aspoň se můžete naučíte péct cookies jako Delia Smith.


Pokud se ptáte mě, tak i když je všude zima a rozlil se mi čaj a došel cukr, tak ještě pořád mám je. A je vždy fajn vědět, že nejsem jediná, co je moc líná na komunikaci s lidmi. 
('neb jedna z nejvíc holčičích záležitostí v mém životě těsně po hrníčku s Tinker Bell.)

Benjamin Cook (Ninebrassmonkeys)

Další youtuber ze spojeného království a tentokrát ještě k tomu docela čerství, slyšíte, jak je ještě křupaví?
Brit, co kříči do kamery a místy si dokonce skoro rozlije čaj, jak se do toho vžije. Věnuje se sérii videí, zabývajícím se samotným youtubem - To conquer youtube, you have to become youtube. Do chvilky, co jsem ho začala sledovat, jsem si vlastně nikdy neuvědomila, jaké monstrum na internetu žije - a to ani není největší a nejnenažranější.
Znovu v podobě sketchů, rozhovorů, parodií, odkazů, je to vážně zajímavá všehochuť. Kdokoliv, kdo strávil online víc než chvilku, tam najde kousek sebe.
Nenechte se odstrašit délkou, vážně stojí za to.
V hlavních rolích polonahý Charlie McDonnell, nahý Alex Day, plno červených vlasů, lžíce a půl Doctora Who a random nerdfighter na běžeckém pásu.

Chris Kendall (Crabstickz)

Teď budete překvapení, ale Chris je taky z UK. c':
A má ze zatím vyjmenovaných nejdrsnější humor. (Protože mít surovější humor vedle Phila je vážně něco.) Tím myslím, u něho doslova slyšíte, jak skřípe zuby. *Ano Ali všichni chápou, o co ty jde*
Za svou kariéru stihl zemřít a znovu být vydán (s upravenou velikostí rozmnožovacích orgánů - někdo si asi stěžoval),  párkrát byl nahý, velice jemně naplival svým fanouškům do tváře a dokonce se jednou dočkal terapie. Pár dní dozadu dokonce sekl s youtubem a udělal video o tom, jak končí s youtubem ale pokračuje s youtubem. (best summary ever.)

Jinak, jediný člen fantastic foursome, kterého jsem neuvedla, je PJ, jinak je plná sestava PJ - Chris - Dan - Phil, ultimátní čtveřice pro všechny hladové shiperky.
Jinak, tím nechci říct, že bych ho nemusela, jen jsem od něj viděla strašně málo videí. (Seškrábala jsem si zbytky svého života předtím, než ho celý rozežere yt.)

Felix (Pewdipie) a Marzia (CutipieMarzia)

Další dvojice, yayy. A myslím, že Marzia je jediná osoba ženského pohlaví v mém seznamu, ehhm. Když ona je snad první osoba, u které bych se bála plivnout. (neberte to doslova, er) Vážně, ona je hrozně girly girl, ale přitom není otravná a nikoho neurazí. Mám takové tušení, že vedle vody je z 70% tvořena hroznovým cukrem. (Cuz ten mám raději, než norm.)
A předběhla můj hrníček s Tinker Bell.
Pewds má zas z velké části letsplaye. Vždycky u něho chytám záchvaty nostalgie, jako malá jsem vždy sledovala bratra hrát a srkala u toho kakajo a tak.
Hraje v první řadě (nejen) horrorové hry, už takovou symbolickou hrou je Amnesia, pak The Walking Dead, Happy Wheels, Slenderman... a mohla bych pokračovat do nekonečna. Pokud si ho chcete pustit, připravte se na calmyourtits-ování, barrels!, nespočetně sonofafuck!-ů a brofistů do vašeho xichtíku. (Právě jsem dostala czenglishtinu na naprosto nový level stupidity.)
Neznám nikoho, komu by nesedl a zároveň by měl použitelný smysl pro humor.
A je oficiálně king of the web.
Celkově jsou ti dva spolu vystřihnutí jako z pohádky 21. století: Marzia mu poslala zprávu, že se jí líbí jeho videa, začali si psát, Pewds za ní šel do Itálie (on sám je Švéd btw.) a teď jsou spolu happily ever after. Takový splněný sen několika dívčích srdcí, dát se dokupy se svým oblíbeným youtuberem.
Je hrozně těžké je nemít rádo.

A mnoho dalších. Neuvedla jsem Charlieho, nebo Smosh, protože kolem nich šel snad každý a vesměs snažila jsem se vybrat ty, na které se dívám nejvíc teď.





Ok teď když už víte, že já nemám život, podělte se o svůj názor.

Sledujete nějaké youtuberi, máte oblíbené? Láká vás třeba něco podobného zkusit? Co si myslíte o rivalizaci YouTube a televize? Nebo raději foukáte kouř na pampelišky a něco podobného vás moc nevzrušuje? A hlavně - baví vás podobné články, nebo vás jen rozbolí hlava z té délky? (Máte tu hezké ilustrace, to nestačí? :'c)

PS: Kdyby se někomu zdálo, že si odkazem na otázky chci jen nashromáždit komentáře, tak a) zčásti ano, cuz si tu nepískám sama pro sebe a jsem zvědavá na VÁŠ názor a mám úchylku na odpovídání na komentáře, b) chci zjistit, jestli se vám podobné články líbí, Ali totiž baví psát. 

31 comments:

  1. Oblíbení youtubeři? Jej. I´ve never been into youtube this much. Ten s oranžovejma vlasama je zajímavej. Aspoň tak teda vypadá, asi se na nějaký jeho video kouknu. Já na youtube sleduju pravidelně jen Niki a Johna. Ti lidi jsou fajn a je s nima sranda. Televize jde absolutně mimo mě a pampelišky je nejlepší vysávat.
    A kreslíš krásně, to se musí nechat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upřimně, asi ani já bych nebyla, ale v poslední době jsem mnohem víc doma, než bych měla nebo chtěla. :D A teda, jsem ráda, že tě někdo zaujal & nezklame. :D A vidíš, ty dva zas neznám já.
      Děkuju. (':

      Delete
  2. Ja na youtube videá moc nemám čas, čo je strašná škoda. -.-" Aaale článok bol super & bavil ma, nadpis je pravda, ilustrácia úplne aww...^^ Aaa pozrela som aspoň dve kratšie videá, na ktoré odkazuješ, konkrétne to s fantastic foursome (čo bolo zabité!:D) a to s bacon chvíľu, ale ble bacon.:P :D
    Jo a Pewdieho & Marziu poznám, hoci som videla len jedno video.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A víš ty co? Tento rok o prázdninách nejdeme na hory, ale budeme držet yt maraton! (Což bude +/- stejně smrtelné jako ta tůra :3) A teda, v životě bych neřekla, že Nells ukecám na to, aby si pustila video o čtveřici kluků, hrajících si na nyan cat na obřích polštářích :D A nyuu, bacon ♥
      Yo, od nich jsem ti už něco posílala, right?:D

      Delete
    2. Len aby sme sa stretli už konečne, love. :D Nie, fakt... -.-"
      :DDDDDD No... ani ja som si to nemyslela...:DDD A je to WEIRD... ale...:D
      Nie, predstav si, mám to z iného blogu.:D

      Delete
  3. Neznám nikoho z nich, spíš se na YT zdržuji, abych poslouchala covery od mých oblíbenců =) Ale rozhodně až budu mít chvilku nudy (snad to bude brzy) se podívám na něco z toho, co nabízíš =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jistě to za tu chvilku stojí...(': A nudu to zabije jistě, aspoň v mém případě ano. :D

      Delete
  4. shame on me, na youtube chodím jenom na písničky a televizi si pouštím jako zvukovou kulisu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Od televize jako zvukové kulisy jsem si odvykla v době, kdy jsem dostala pokoj na patře, kde žádná nebyla :D

      Delete
  5. Hm, taky jsem tomuhle nepropadla. Protože... moje angličtina je prostě strašná a z celýho videa tak rozumím asi jen půlku (nebo čtvrt), a zbytek si domyslím. Haha ha ha. Jdu se někam zahrabat.
    Let's procrastinate together! Yes! Yes! Yes!
    Ale ten týpek s oranžovýma vlasama vypadá zajímavě, asi se na něco kouknu. :D
    Kouř a pampelišky vůbec nezní špatně. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh no, taky jsem začínala nějak tak, ale teď se zas skoro na vše dívám v aj a vyhledávat to v jiném jazyku mi přijde otřesně nepraktické. :D
      Yo, u něj se nikdy nedokážu koncentrovat na pointu, protože mě hrozně fascinuje jeho piercing, ani nevím, proč.
      Já vím. :'3

      Delete
  6. Ja mám rada thecomputernerd01 a jeho bandu (JoshSobo, TMNTyler a podobne), ale nie je to také classy ako prilepovanie si slaniny na tvár. No čo už.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vidíš, ty zas neznám já. Jednu dobu jsem se dívala na Angry Video Nerd, pokud se to počítá. :D Ale tak, bacon je bacon, že. *cough*

      Delete
  7. Znám jen dva kousky z těchto. Moc děkuji za inspiraci, asi to všechno checknu! :3
    Jinak super úvodní obrázek, ta kočička. :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koho konkrétně?? ^^
      A yayy, někdo si toho všiml! :D Děkuju n_n

      Delete
  8. Právě že já si taky myslím že to nedokážu tak si tím chci něco sobě dokázat;)

    ReplyDelete
  9. Proč stahovat? www.sledujuserialy.cz tam jsou všechny free ?

    ReplyDelete
  10. Článok bol tak akurát a tie obrázky to dotvorili, jaiii...

    tse, telku som nepustila pomaly pol roka a doteraz mi nešli pustiť videá na You Tube...ale!
    v sobotu sa to zase "pokazilo",
    videá teraz idú normálne a tento článok mi prišiel naozaj vhod. :)

    (naučím sa vďaka nim british english aspoň trocha?!:D o to mi celkom ide..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uyy, i'm happy to hear that :3

      ohoo, teda, tak have fun :D kdyby mi nešlo yt, tak se asi zblázním.:D
      (už oficiálně nemám žádný život, uhh. :D)

      A no, to je to, v co tajně doufám: že se jeden den probudím s britským přízvukem. A nic. Ale jednou, jednou! :D

      Delete
  11. Hele tam jsou právě všechny v angličtině i češtině :) díkybohu, česky bych je sledovat nesnesla:)

    ReplyDelete
  12. Nikoho z toho neznám, ale asi je projedu :) třeba mě někdo nadchne...
    Matika? Opravdu je to čiré zlo. Dneska jsem málem vypustila duši :D na základce mi šla... To už je ale dávno pryč a teď se v tom plácám :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nikdy nevíš, že (': A myslím, že tihle konkrétní jsou vážně super a stojí za to - jinak bych vám je asi necpala, že. :D

      Delete
  13. Si mě na pár hodin zabavila, projížděla jsem jejich youtube videa a užila si britský přízvuk. Děkuji :D

    ReplyDelete
  14. Já mám spíš ráda beauty youtubery, třeba Get the Louk, ta je má oblíbená.:) Hezký článek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uhh, na takové zas nemám nervy já :D Naposled jsem se dívala na návod, jak na umělé řasy :D

      Delete
  15. Skvělý článek, ale nikoho z nich neznám :D, já se vesměs zaměřuju na hudbu stále tu samou a občas na Viral Brothers nebo FénixPro :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já poslochám hudbu hl. na spotify, takže yt mi zůstává na videa :D A o VB jsem už slyšela.. (':

      Delete
  16. Několikrát jsem přemýšlela, že bych natočila video, ale... spíš bych se musela dostat do videa k někomu zkušenějšímu a ten by mi pak poradil, ano takhle to plánuji. :D Ale když mi bylo asi 13, což bylo tedy dost dávno, natáčela jsem se spolužačkou parodii na SuperStar, kterou jsme pak daly na YouTube a nenapadlo nás nic lepšího, než to rozeslat všem ve škole.. ehm, naštěstí to je už smazané. :D
    Crabstickz je taky jeden z mých oblíbených, ale pak mám obrovskou slabost pro Alfieho (PointlessBlog) a Charliho McDonella (charlieissocoollike), pro Joea (ThatcherJoe) - protože je roztomilý, pro Zoellu (Zoella) - protože je to univerzální zvedač nálady, a také pro Marca Butlera (MarcusButlerTV). :D Vlastně YouTube mám puštěný skoro pořád pokud mám zapnutý počítač, ať už kvůli videím nebo písničkám. :D
    Jo a taky ráda sleduji Michelle Phan, ačkoliv bych se podle nic asi moc nenamalovala.. ale má dobré tipy. n_n

    ReplyDelete