Sunday, October 21, 2012

10# Nobody speaks as loud as my heart does

Zas jednou něco ze skicaře, podkreslené
už tabletem, něco jsem zkoušela.
Nobody said it was easy, 
No one ever said it would be so hard

V poslední době se mi zdá, že jsem strašně neupřímná. Teda, neupřímná. Raději se vyhýbám jistým tématům, protože brr, hnisají a bolí a je lepší se tvářit, že tam nejsou. Naštěstí se jaksi vsakují, yuppe.
A taky píšu o strašných blbostech, jakože po cestě domů jsem zakopla o balíček after eight a že mám ráda after eight a proč mi nikdo nechce dát after eight? Aspoň mám pocit, že takhle zní mé články. Whatever.
Plivání usměvavých smajlíků všemi směry pokračuje. A trochu jsem se pohla v tom zaseklém skoku směrem k zemi, ale zatím to nevypadá na žádný pád.
Vzpomínáte si na tu grafickou nabídku, co jsem o ní škrtala ještě minule? Tak, ještě ve čtvrtek jsem ukázala své patlaniny učitelce výtvarky  a řekla mi, že bych klidně mohla napsat nějakému magazínu, nejlépe ženskému. (How ironic - já, která má problémy se ráno učesat, má kecat do takových věcí.) Takže je jasné, že Als se hned vidí minimálně ve Vogue, hh.
Ne, vážně, má pravdu, měla bych si seškrábat pořádné portfolio, vyfouknout si vlásky z ksichtíku a začít se strkat lidem pod nos. Něco chci dokázat - a měla bych na tom začít pracovat.
Ano, je mi jasné, jsem jeden z milionů, co má to prokleté kouzlo v rukách (Myslím kreslení, eeehm.) a tak, jenže pro jednou mohu být pozitivní a tvářit se, že něco i zvládnu, no ne? Dost dlouho jsem poslouchala, jaká neschopná, vyjebaná kurva a píča jsem a proč vlastně žiju (Omfg i love my family so much.), protentokrát bych se na to mohla vykašlat a prostě jít dál. Je mi jasné, že pod zemí bych byla mnohem praktičtěji uložená, ale když jsou ty rakve v poslední době tak drahé, sob sob.
Je trochu otravné, že vždy, když se vracím domů s tím svým úsměvem, tak jediné, co dostanu, je ta ledová sprcha, takové to kopnutí dolů, aby mě pak ani nenapadlo vylézt z pokoje, nebo se tvářit, že žiju. Zbožňuju Vídeň a cítím se tu víc doma než kde jinde, jenže tenhle dům nenávidím, nebo spíš to, co mě k němu váže. 

Vesměs nemám ráda to, jak mě ve všem svazují, že mě pořádně nepouští ven, na výstavy, do města, prostě žít. Kašlu jim na to, že na mě nadávají, žere mé ta izolace. Jasné, je nanic mít za dceru někoho, kdo vedle toho aby sesbíral své vlasy z umyvadla skáče po střeše a nemrká, protože to se nesmí a jistě by se víc hodilo, kdybych drhla podlahu, ale sakra, to by se mi smyli kresby na ruce. (Neberte to doslovně, ok? Až tak nepoužitelná nejsem.)
A je dost vtipné, že doma skoro nic neříkám, tak pro zajímavost, neví o té grafice, o těch magazínech a pokud to bude na mě, tak se to ani v blízké budoucnosti nedozví. Naprosto mi stačilo, kolik mě tlačili do té výstavy - ty obrazy skončili strašně nechutně a nechci se na ně ani dívat. A hlavně, ty peníze by dost řešili tu mou malou, osobní finanční krizi. Potřebovala bych novou sadu pastelek a vlastně by se pro dobrý pocit hodilo i několik děr na oblečení, toto, vážně, kontrolují mi i šatník. A tašky. A skříň. A sešity. A knihy. A matraci pod postelí. A šuplík se spodním prádlem.
Mobil&notebook ne, ale to jen protože neznají mé heslo. Možná mám v bezpečí ještě kresby, které jsou v skicáři, cuz to je prostě zakázané území a škaredě vrčím na každého, kdo se na něj dívá déle, než je potřeba.


Hahh, právě jsem chtěla napsat, že koho zajímají mé hrouzňoulinkaté problémy - je mi jasné, že tak upřímně málo lidí. Ale místy se potřebuju vyplivat. Totiž. Jinak jsem tak šťastná, jak dávno ne. Dávno? Rok.

Cpu se karamelkami, ulizuju z ovocného čaje a právě jsem se dodívala na to, co je z Glee venku. (Ano, Glee. Asi to dost ruší mou neexistující imidž independent umělce - vždy jsem se tak chtěla umět tvářit - , ale vážně, nic podobného jsem nikdy neviděla + je fajn dívat se na lidi, co se někam dostali. Taková motivace. A mají Darrena Crisse. Nyu.) A zase tu máme ty mé usměvavé smajlíky, že.

Mimochodem, víte, co mě napadlo? Že si z článku přijdu strašně nesympatická. Nevím, buď si mě vždy odchytí v blbou chvilku, nebo jsem vážně taková… taková toto? Whatcha think? Jak působím na vás? 


Naprosto aktuální portrét autorky -debilní úsměv a uškýrání se. Ignorujte fakt, že nejsem žádná modelka. :3



38 comments:

  1. iná PECKA ! mimochodom na fotke si zlatá . Modelky sú aj tak dnes iba o tom, ktorá je vyššia a chudšia ( a má na sebe ohavnejšie veci ) . Veď kde by boli bez fotošopu a mejkapu ? Nikde .


    Osobne tvoje články milujem . Pffff, viac ako svoje .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokud mluvíš o písničce, tak mohu jen souhlasit. :D A děkuju teda (: Teda, když jsem u výšce a chudosti... to by na mě mohlo i sedět. Většinou mi říkají, že bych se hodila na molo, protože jsem tak tenká a mám (prý) zajímavou tvář. Při pohledu na některé modelky si teda nejsem jistá, či to mám brát jako kompliment. :D

      A náhodou, já mám tvé ráda. (:

      Delete
  2. Ali :),
    tvůj článek je hodně osobní, což obdivuji. A o tom mi přijde i tvá ilustrace, hodně o pocitech. Skvělé.
    Krásně jsi napsala, že už se vidíš ve Vogue. V mých očích jsi originální, svá, s tím "něčím" navíc výjimečná (a to řeknu jen ve výjimečných případech!!), tak pokud je tohle tvůj sen, moc ti držím palce. Určitě se může splnit. Máš talent!
    Zdálo se mi, že cítím chvílemi smutek a to mi bylo moc líto. Copak šatník, ale pastelky, to je tvůj svět, tvé království. A náhodou, kresby na ruce si u bohéma, jako jsi ty, umím představit.
    A naopak, milá Als, z článku působíš velice mile. A tvá nádherná fotka dojem jen znásobí. Tvé vlasy a srdečný úsměv, jsi krásná! A to světlo, víš paprsky tak krásně prozáří tvé vlasy.
    Měj se moc hezky! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možná až moc, ale někdy se prostě potřebuju vypsat. Mám v rozepsaných hned několik podobných, ehhm. :D A děkuju teda, jak za pochvalu, tak za to držení palců. Možná to na Vogue nebude, ale je taky pravda, že móda není úplně můj svět. :D
      Tak, jsou věci, které asi nezměním, ale snažím se moc nimi netrápit, že. A přesně, zbožňuju pastelky - a nejen je.(: Můžeš mi věřit, kresby na ruce jsou u mě na denním pořádku, ehhm. :D
      Teeeda, děkuju, tvé komentáře mě vždy strašně moc potěší a nakopnou.^^
      Ty taky. :3

      Delete
  3. Úžasný pict, úžasná fotka a píšeš úžasná články. Len sa drž.<3 (Najradšej by som si ťa sem nasťahovala, keď to tak počúvam. n_n I keď, nebývam vo Viedni. No, ehm, proste good luck s prežívaním...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Držím, držím. A tentokrát to vypadá dost nadějně, ehhm.:D A k tobě bych se v pohodě stěhovala, takže.. v nejhorším mi drž volné místo v šatníku, ok?:D

      Delete
  4. Úprimne, ja rada čítam osobné a kludne aj depresívne kecy, vlastne radšej tie depresívne, tie moc vytešené mi dávajú pocit, že nemám život, pfff.
    Na mňa pôsobíš ako independent umelec. Awesome človek. Ako si môžeš byť nesympatická?! :D
    A tá fotka! ...Vždy, keď chcem niekomu vyjadriť, že sa mi páči, to vyznie strašne divne, ale tak no, .... ty si nádherná!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahh, I know that feeling, bro. :D Ale na druhé straně se zas ty depresivní články po jedné době taky nalepí na mě. :D
      Netuším. :D Pro mě je po bermudském trojúhelníku druhá největší záhada světa, jak to se mnou někteří mohou vydržet v jedné místnosti. :D
      Ohhm, nádherna? Nevím, to asi ne, ale i tak, moc děkuju.^^' :D

      Delete
  5. Kreslíš hrozně zajímavě..
    Rodiče. No jo. To je ten velkej problém. Zvláštní, všichni kteří chtějí někam chodit, nesměj. Já můžu jít kam chci, kdy chci a s kým chci a nemám potřebu nějak utíkat, pochopitelně. Rodiče by se měli naučit, že čím víc budou zahánět díte do kouta, tim spíš se jim časem vzbouří.
    Ale neboj. U nás taky nikdo skoro o ničem neví. Je fajn mít utajenej svět. Jednou, až to někam dotáhneš, se vrátíš k rodičům domu, a budeš jim moc řict "dokázala jsem to". A oni budou jen civět a pozdějc litovat, že tě aspoň trochu nepodpořili.
    Let your creativity do its thing all the time. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju.(:
      Přesně. Člověk vždy chce to, co nemá, že. Nevím, třeba kdybych měla větší svobodu, tak bych si ji tolik nevážila. Ono to zakázané ovoce chutná nejlíp, že.
      Ono je dost smutné, že nevím, nakolik se budu chtít vracet. Asi rok, dva dozadu jsem si to tak vždy plánovala, ale teď nemám chuť snad ani na to. :D Však na to si ještě počkáme, hmm...
      It's already doing it. :'3

      Delete
  6. Páni. Moc se mi líbí tvoje díla. I jsem se začetla, nemáš asi jednoduchý příběh. Ale třeba tě to víc inspiruje, když už je to taková bída. Tabletové umění už mě totiž docela omrzela. Sama jsem se k tomu sice aninedostala, ale jinak mám pocit, že s malou šikovností a tabletem je hned každý "umělec". Ale tvoje se mi líbí. Zdá se, že třeba tohle má duši a není to jen nějaký plácnutí (do tabletu), teda do vody. :) šikovná

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jednoduchý jak jednoduchý. :D Je plno lidí, co to má horší a asi bych si měla vic vážit toho, co mám a tak, ale sakra, tak lehké to zas není. :D A no, je fakt, že v depresi se tvoří líp, i když každý potřebuje na chvilkou vypnout. Tak, ono to s tabletem není tak jednoduché, jak se zdá, ale je fakt, že se k tomu asi potřebuje míň talentu, než ke kreslení samotnému, už jen kvůli nekonečným možnostem opravování, mazání etc. Na reálním papíře to tak není. Ale zas z vlastní zkušenosti vím, že je to někdy vážně práce a i já často už potím krev, a to nemám žádné složitější práce. Takže je to asi fifty-fifty.
      A děkuju za pochvalu, jsem ráda, že se ti to/Vám líbí.(:

      Delete
  7. Jsi úžasně talentovaná slečna. Víš, pokud ty se nikam nedostaneš, pokud ty něco nedokážeš, pokud se ty neprosadíš, tak už skutečně, ale skutečně můžeme všichni svěsit hlavy a šoupat nohama. Navíc.. mě tvé problémy zajímají.. :) (nechci aby to znělo hnusně prostě mě jen zajmá, co se ti v životě děje)
    A jsi strašně hezká slečna s úžasnými vlasy a snad ještě hezčíma očima... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Věř mi, je plno dalších lidí, co mají snad víc talentu než já a protože prostě nemají tu šanci se prosadit, zůstanou vždy na místě. Já mám vesměs proklaté štěstí, že žiju ve Vídni a že je tu tolik lidí, co mi pomáhá a podporuje. :D
      Děkuju... díky vaším komentářům jsem si pomalu oblíbila i tu fotku - a to jsem ji sem dávala, jen protože se mi sem hodila. :D

      Delete
  8. nemyslim si, ze si nesympaticka, pretoze na mna posobis ako clovek so srdcom aj ked sa takto vylievas v clanku...
    jop..rodina... zivot ma naucil, ze nikto ti viac neublizi viac ako tvoji najblizsi a nikomu viac neublizis ako svojim najblizsim...
    celkom ta chapem, hoci mas to svoje a nepakovatelne...resp. ja osobne by som mohla napisat hadam aj par knih o ZLOZITOSTI a pokrutenosti rodinnych vztahov, kde nikdy nikto nepride ku skutocnemu "pochopeniu" (seba, vzajomne...skratka xD ako mi kamarat vcera povedal "najviac boli, ked si nepochopena") ...ale to je jedno...skratka... jedneho dna odides... ja som sa dockala, dockas sa aj ty....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono jsou ty problémy s rodinou snad ty nejsložitější, hlavně protože je asi strašně se od nich naplno odtrhnout, už jen protože jsme spojeni krví a blahh blahh. :D Někdy mi ale zas přijde jako nějaká povinnost je mít rádo, i přesto, že kdyby byli random lidi na ulici, tak se za nimi snad ani neohlédnu. (Tohle vyznělo asi hnusně, ale je to tak, ehhm. :D) A kamarát má pravdu.. a dočkám se, jen jestli dokážu vyčkat. :D

      Delete
  9. Ten obrázek na začátku.
    Ten článek.
    After eight miluju.
    Vídeň miluju.
    A ty jsi jedna z nejkrásnějších slečen, jaké jsem kdy viděla. NÁDHERNÁ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teda, tak to teda pětkrát děkuju, i za tu Vídeň. (: Nejkrásnější? Vážně? Teda... ehhm, abych nakonec nečervenala, nebo nevím. :D

      Delete
  10. chod určite do toho!!!! :) a nemysli na to,že si jedna z neviem koľkých..ide o vkus a o snahu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jdu, to je jasné, snad z toho vážně něco bude, vážně v to doufám. (:

      Delete
  11. Myslím, že na to určitě máš. Možná bych ti ze začátku doporučila Redway - ten časák mám moc ráda, vždycky skáču, když občas přijde k nám do školy. Je to právě že školní časopis zdarma, takže by ti asi nic nezaplatili, ale tak vyzkoušíš si, jaký to je, a taky máš aspoň šanci, že tě fakt vezmou. Navíc to nejsou ty bárbínovský časáky, takže jak říkáš, neradila bys nikomu, jak se líčit, když to sama neděláš. Stránky jsou www.redwaymag.cz Třeba navrhni, že uděláš obálku, pokaždý ji dělá někdo jinej. Taky je možnost, že si tě všimne někdo, kdo tě bude sponzorovat, protože Redway spolupracuje třeba s Rebullem, Horsefeathers, Adidas, Converse, BoardStarem a tobě by se moh' hodit třeba Centropen, žejo, protože tihleti maj většinou ve svym rozpočtu místo pro pár těch dobrých, kterým udělají reklamu a oni pak zas udělaj reklamu jim. Čísla RedWaye jsou jinak online k přečtení na tý stránce.
    To jenom tak, že mě to napadlo strašně se rozkecávám, promiň. Každopádně, kdyby ses teda někam přidala, nezapomeň nám dát vědět, co máme kupovat ;)
    Jinak, mě přijde sympatická i z článku, i z fotky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za radu teda, zní to zajímavě, zkusím jim napsat, jen momentálně mi vypadl tablet, tak se to musí o kousek posunout, ale (snad) bude zanedlouho všechno v pořádku. A vůbec se nemáš za co omlouvát, náhodou jsem strašně ráda, že jsi mi to vzpomenula, mám o možnost&šanci víc. :D

      Delete
  12. Noo, hodilo by se.
    Obrázek je zvláštní. To tělo je zvláštní, ale má něco do sebe. A fotka? Proč debilní psměv, jsi hezká :).
    Na mě působíš skvěle, jsi originální, chytrá a sympatická :))))).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na to tělo jsem se moc vykašlala, to je mi jasné. :D Víc mi šlo o ty barvy. A debilní úsměv, protože většinou se zas takhle neškeřím. :D A děkuju. :)

      Delete
  13. Na mě teda působíš sympaticky! :) A závidím talent na kreslení, tohle mi vůbec nejde. Určitě budeš jednou slavná a až napíšu nějakou veleúspěšnou knížku (haha), tak mi k ní uděláš dokonalý ilustrace! :D ^^
    Jo, a jinak, na ten čaj bych tě určitě vzala! :D Ale nejsem tak trochu sama proti sobě, vedle tebe bych vypadala jak ošklivý káčátko! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, ty zas super píšeš... a vidíš, to by v pohodě šlo, ozvy se, až něco bude. :D

      Delete
  14. Některá témata prostě nejsou příjemná.. taky nějaké mám.. Přeju ti hodně štěstí na tvém žebříčku ke snům a určitě něco dokážeš :-) ta práce s tabletem je moc pěkná :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Musí být i takové, jinak by byl život nudný. :D A děkuju&děkuju.^^

      Delete
  15. Jsi úža. Naprosto úža. (Nepsala jsem to už někdy?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je na to dost vysoká pravděpodobnost, ale nevermind. :D Danke.^^

      Delete
  16. Jak na mě působíš ty? Že si prostě fajn holka, která to někam dotáhne (už jen z tvých kreseb se toto dá vyčíst :-D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, to děkuju, snad to tak vážně jednou, ve vzdálené budoucnosti, bude. :D

      Delete
  17. Působíš jako upřímná holka, která si dělá ráda to, co jí baví;). A tak to má být, jen se tomu plně věnuj, seš v tom dobrá!:))

    S tou neupřímností.. hmm,taky radši občas nic neříkámxD ale v mém případě, když nic neřikám,t ak je něco špatně xD lidi, co mě znají,tak tohle vědí, ale kdo nezná,tak nemůže tušitxDDD, protože já jsem člověk,co prostě musí vždycky říct, cosi myslí,a když to neřekne a mlčí.. není to dobré:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak, snažím se. (:

      Jinak, v mnoha případech je to se mnou úplně stejně. :D Nebo teda raději nic neřeknu, ale pak se to všechno nahromadí a ten výbuch mi pak závidí i Etna. :D

      Delete
  18. já se v sobě asi stále ještě nevyznám. Jsou dny, kdy ano, ale někdy opravdu ne. Připadám si jak blbec, zrovna v tuhle chvíli jak absolutní blb. Zase mám hlavu v oblacích.. a je to nadlouho, nemá to cenu.

    mě se tvé články líbí. Momentálně se nedokážu pořádně soustředit na tvůj článek, ale odpovím na tvé otázky. Mě sympatická přijdeš, ale každý to má tak, někdo si zase myslí, že sympatický je, ale na první pohled není. Já vlastně ani nevím, u sebe... tvá fotka se mi líbí, máš hezký úsměv a hezky dlouhé vlasy, o které jsem já přišla.

    mimochodem, mě zase přijde, že mluvím moc o sobě, i víc než je to kdy třeba. Třeba je to jen pocit, ale myslím si to..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ono je to asi složité posoudit, každý do vidí jinak a má svůj názor - a tak je to správně. A náhodou, mě přijdeš sympatická a fajn. (: A teda, na své vlasy sjem dost pyšná, i když je s nimi hrozné trápení. :D

      Taky se mi dost často stává, že se až moc orientuju na sebe, nebo nedokážu změnit tému...

      Delete
  19. po dlouhé době jsem si vzpomněla, že jsem ti zapomněla ohodnotit tvůj výtvor. Líbí se mi. Líbí se mi vše co jsi vytvořila, máš v sobě něco, něco.. co potřebuješ někam dostat. Myslím, že by to hodně lidí ocenilo a líbilo se jim to (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak uvidíme, kde s tím vším nakonec skončím.(:

      Delete